Blogger Layouts
♥ ASSALAMUALAIKUM AND SALAM SATU MALAYSIA. YOU ARE CURRENTLY AT ES ERIKA SAREENI OFFICIAL BLOGSPOT. ENJOY READING N DO FOLLOW. MUCH LURVE,KEEP SMILING ♥

♥ FOLLOWERS, muchh T.H.A.N.K.S ♥

25.4.11

hehe resipi CHEESE TART (resipi cik lebat)

reseepi ni aq curik dari kawan aq yg bernama cik lebat.
cik lebat sangat hebat mencipte resipi yg sebegini indah.
haaa
ta caye??
kalau korang bole masak this cheese tart..
datang umah aq amek adiah..
kehkehkehkeh..

ni resipi dye,cube jgn ta cube...

1 kilogram cheese basi
2 baldi batu bate
20 kilogram tepung gandum
300 liter susu ibu mengandung
2 paket rempah kari
40 liter susu getah
4 helai daun semalu
bahan pewarna-20 gram hempedu ayam

care care (follow nie law x ta jadi)
1.masokkan cheese basi dan helaian daun semalu, diayak dengan lembut sekali,
2.batu bata digaulkan bersama susu ibu mengandong, selepas sebati campurkan tepung gandum dan gaul lagi dan lagi
3.selepas penat menggaol,,masukkan rempah kari untuk menambah perisa,
4.untuk menambahkan rasa manis manis,susu getah haruslah dicampurkan ke dalam ramuan.
5.gaol dan gaol.
6.untuk membentuk cheese tart,uli kesemue bahan tadi sampai jadi macam cheese tart.
   jangan lupe masokkan bahan pewarna iaitu hempedu ayam.
7.selepas uli dan uli.,bakar cheese tart berkenaan dgn suhu 980"c.
8.sedia untuk dihidang.,,CHEESE TART SEDAP LAGI LAZAT.sesuai untuk dihidang semase candle light dinner bersame suami tercinte

okee selamat ,mencube...

0 comments: